Vi visar hur du korsar gatan i Saigon

Alla som varit i Saigon( Ho Chi Minh), Vietnam vet hur svart det kan vara att korsa gator. I denna guide visar vi hur du ska ga till vaga for att pa ett sakert satt ta dig till andra sidan.

2 thoughts on “Vi visar hur du korsar gatan i Saigon

 1. Solstrålen

  Det är först nu jag förstår att ni börjar bekymra er för asteroiden 2036. Jag menar om det ska ta så lång tid att gå över gatan så är vi ju snart där.

  Reply
 2. Henrik Hall

  Var det här något nytt? Detta är väl det normala sättet att korsa en gata överallt i världen, utom i lilla trygga Sverige med vissa grannländer. Att över huvud taget använda övergångsstället känns också så där typiskt överdrivet svenskt.
  Det enda stora undantaget till Saigon-regeln som jag har stött på, är den civiliserade världens huvudstad, Paris, där jag lärde mig gå över gatan redan som tonåring. Tricket där är att INTE titta på motorfordonen! Gå bara rakt fram över gatan i vilken takt du vill och titta stint rakt fram, inte åt sidorna. De parisiska bilisterna och motorcyklisterna har full koll och skulle aldrig drömma om att köra över en fotgängare, men ser de att du har koll på dem, så vet de också att du kommer att stanna om inte de gör det och alltså behöver de inte stanna. Det känns läskigt att tillämpa den här regeln i början, men tro mig, den funkar varje gång (jag åker ofta och gärna till Paris).

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s