Nha Trang lockar med stranden

Staden Nha Trang har en lockelse och det är den långa och breda stranden. På dagen samlas alla turister för att insupa solens gassande strålar och på kvällen träffas lokalbefolkningen på medtagna picknickfiltar. Stranden är inte den bästa och inte heller den sämsta i Vietnam. Sanden är grovkornig, ljusbrun och krattad av strandskötarna som också plockar upp skräp som strös omkring av lokalbefolkningen. Vi västerlänningar är duktiga på att hitta de få sopkorgarna som finns längs stranden men lokalbefolkningen släpper skräpet där de står. Tyvärr hamnar en hel del skräp i havet vilket gör badupplevelsen till den sämre.

Utmed stranden ligger huvudgatan där det byggs nya hotell bland etablerade. Parallellt ligger gatorna som samlar backpackerhotellen och de mindre dyra restaurangerna. Det är en stor prisskillnad i Nha Trang jämfört med andra städer i Vietnam. På The Sailors Club som är en av de mer populära strandrestaurangerna betalar du 40.000 – 60.000 dong för en öl jämfört med 8.000 dong på bakgatorna. Även maten är dyrare här jämfört med städer som Dalat eller Mui Ne. En måltid för en person kostar cirka 90.000 dong jämfört med 25.000 dong i staden Dalat.

Förutom stranden i Nha Trang finns två andra attraktioner. Mitt över havet från Nha Trangs ligger ön VinPearl som även kallas “lilla hollywood”. För att ta sig till ön tar man en linbana och därefter går du till hotellanläggningen som innehåller en stor vatten- och nöjespark. Förutom VinPearl är det populärt att åka på snorkelsafari. Det finns två typer – den där man super sig full under resans gång och den andra där man fokuserar mer på själva snorklingen.

1 thought on “Nha Trang lockar med stranden

  1. Pingback: Top-five in South East Asia « Trailsurfers

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s