Vi ska cykla Australien

Som flera av våra läsare redan vet ska vi om en vecka åka till Australien. Vi ska stanna där i tre månader och få njuta av denna skönhet till ö. Jag själv har bott där i fem år under 90-talet så det kommer att bli spännande att få återuppleva gamla minnen. Australien ett gigantiskt land, närmare bestämt är det 18.000 km runt kusten. Vi har bestämt att cykla en del av den sträckan under våra tre månader.

Sydney to Cairns

Sydney to Cairns

Vår rutt kommer att börja i Sydney på östkusten och sluta i Cairns. Längs sträckan kommer vi att stanna på platser som Forster, Coffs Harbour, Byron Bay, Surfers Paradise/Brisbane, Noosa, Gladstone, Townsville och Cairns. Hela sträckan är cirka 4.000 kilometer (2.600 km motorvägen) vilket betyder att vi måste cykla i snitt 70-100 kilometer per dag. Vi ser fram emot att bli grymt starka i benen och få en bra kondition. Efter Australien ska vi delta i ett Maraton lopp på Nya Zeeland som går av stapeln i februari så all träning välkomnas inför detta.

Cykel och utrustning köper vi i Sydney. Vi har fått tips om två cykelbutiker som ska ha bra priser och service. Om vi blir medlemmar i Bicycle NSW får vi 10% rabatt. Cykeln vi kommer att köpa blir en Touring Bike där märken som Trek och Bridgestone har bra paket. Vi tänker lägga max 700 AUS  med förhoppning att kunna sälja cykel och utrustning när vi kommer till vår slutdestination.

Galet? Javisst! Men det är så Trailsurfers.

1 thought on “Vi ska cykla Australien

  1. Daniel på Boxningen

    Hej hej

    Jäklar vad kul det låter att cykla runt i Australien 🙂 Ni kommer ju bli supertränade på köpet. Hoppas ni har det bra där nere och att ni inte är avundsjuka på den första snön som börjar komma och smälta bort här…

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s